De Eredivisie-flops: Heerenveen-defensie en heel ADO zakken door het ijs

De Eredivisie-flops: Heerenveen-defensie en heel ADO zakken door het ijs

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 12:30ma 17-09-2018 om 12:30

Ook in de vijfde speelronde van de Eredivisie zakten weer de nodige spelers door het ijs. ADO Den Haag en sc Heerenveen spannen de kroon met respectievelijk vier en drie spelers.

Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Zakte door het ijs in de thuiswedstrijd tegen PSV. Dieptepunt was de penalty van Gáston Pereiro, die Meijers zelf inleidde met een domme overtreding op Luuk de Jong.

Dave Bulthuis (sc Heerenveen)
"Ik denk dat we collectief gewoon falen", concludeerde Bulthuis na de 3-5 nederlaag tegen Heracles. De verdediger doelt ook op zichzelf, want hij speelde niet voor het eerst dit seizoen ondermaats.

Indy Groothuizen (ADO Den Haag)
Hield nog nooit de nul in de Eredivisie en tegen PSV kwam daar geen verandering in. Wat heet: Groothuizen moest maar liefst zeven keer vissen tegen de landskampioen.

Daniel Hoegh (sc Heerenveen)
Gênant, pijnlijk, onthutsend. Zelden speelde Heerenveen zo slecht als zondag tegen Heracles. Hoegh was één van de uitschieters in negatieve zin. Tot overmaat van ramp raakte hij ook nog geblesseerd.

Urby Emanuelson (FC Utrecht)
Kreeg zondag voor de tweede keer in zijn carrière een rode kaart in de Eredivisie. Onterecht was dat niet. Emanuelson ging recht voor de neus van scheidsrechter Kevin Blom over de schreef.

Lex Immers (ADO Den Haag)
Beleefde tegen PSV één van de zwartste voetbalavonden uit zijn carrière. De middenvelder leidde met een onhandige terugspeelbal de 0-1 van Hirving Lozano in en zag uiteindelijk een 0-7 stand op het scorebord staan.

Benjamin van Leer (NAC Breda)
In de tweede helft van NAC - Fortuna Sittard ging Van Leer lelijk in de fout. "Comedy Capers", noemde de van Ajax gehuurde doelman het na afloop. Dit mag hem niet gebeuren.

Greg Leigh (NAC Breda)
Nog een speler van NAC. Na de nederlaag tegen Fortuna is het de vraag op basis waarvan ze in Breda een speler als Leigh hebben kunnen scouten. Dat hij een Manchester City-verleden heeft, zegt blijkbaar niets.

Sherel Floranus (sc Heerenveen)
Het is nog niet echt een succes, het huwelijk tussen Heerenveen en Floranus. De verdediger, die deze zomer overkwam van Sparta, was tegen Heracles geen schim van zichzelf.

Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Is hard op weg een kaartenrecord te vestigen in de Eredivisie. Na vijf speelronden staat de teller op vier gele kaarten. Omdat hij er nog eentje meenam uit vorig seizoen, heeft hij nu al een schorsing aan zijn broek hangen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie was dit weekend de slechtste?

(1236 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws