Van Seumeren: 'Ik zei vaak tegen De Jong: joh, je moet meer aan jezelf werken'

Van Seumeren: 'Ik zei vaak tegen De Jong: joh, je moet meer aan jezelf werken'

17-09-2018 14:04
27

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren hoopt dat hij in de persoon van Dick Advocaat een trainer met autoriteit naar de Galgenwaard heeft gehaald. Deze eigenschap bleek te ontbreken bij de onlangs ontslagen Jean-Paul de Jong, die juist op voorspraak van Van Seumeren tot hoofdtrainer werd benoemd.

Deze beslissing heeft echter niet goed uitgepakt, stelt de miljonair tot zijn grote spijt vast. "Doordat er, zowel binnen als buiten het veld, een gebrek aan communicatie was, zocht ik toch iemand die boven de groep staat", aldus Van Seumeren in gesprek met de NOS. "Erik ten Hag was ook een autoritaire, dominante trainer. Jean-Paul was toen assistent en heeft van Erik nooit de kans gehad om zich verder door te ontwikkelen."

Van Seumeren onderhoudt een 'vriendschappelijke band' met De Jong en heeft het probleem regelmatig bij de pas ontslagen hoofdtrainer aangekaart. "Ik zei vaak tegen Jean-Paul: joh, je moet meer aan jezelf en aan je persoonlijkheid werken. Maar als je een paar jaar assistent bent en je wordt vervolgens hoofdtrainer, dan is het moeilijk om autoriteit te verwerven."

Lees ook: Van Seumeren hoopt op stunt en wil 'praatje maken' met Bosz: "Zeker niet aarzelen"