Ten Hag dolblij met 'geslepen' Ajax-uitblinker: Hij is inderdaad in supervorm

Ten Hag dolblij met 'geslepen' Ajax-uitblinker: "Hij is inderdaad in supervorm"

17-09-2018 14:07
78

Erik ten Hag is zéér te spreken over Klaas-Jan Huntelaar. De Ajax-spits maakte zaterdag tegen FC Groningen (3-0) zijn vijfde en zesde doelpunt aan het seizoen, waardoor hij op een gedeelde koppositie staat in het topscorersklassement.

"Hij is inderdaad in supervorm", stelt Ten Hag in gesprek met Ajax TV. "Vanaf het begin heeft hij een heel goede voorbereiding kunnen draaien. Hij is topfit en brengt ongelooflijk veel voor de ploeg. In het defensieve, in het vrijlopen, maar hij staat er uiteindelijk om goals te maken."

Dat was vorig seizoen een probleem. Ten Hag: "Het is een punt waar ik het aan het begin van het seizoen met hem over heb gehad. Hij wil veel aan het team geven, maar het gaat om goals. Die maakt hij op dit moment, dus daar zijn we tevreden mee."

De Ajax-trainer prijst zich gelukkig met Huntelaar. "Al die slimmigheidjes... Hij is geslepen, gepokt en gemazeld in het internationale topvoetbal, heeft Champions League-ervaring. Dat geeft hij aan de ploeg. Maar hij is hier voor de goals. Daar wordt een spits op afgerekend. Iedere ploeg zou zich zo'n spits en zo'n persoon wensen."