Weinig uitdaging voor De Ligt: 'Tegen Groningen mag je geen direct duel verliezen'

Weinig uitdaging voor De Ligt: 'Tegen Groningen mag je geen direct duel verliezen'

17-09-2018 16:44
52

Ajax was afgelopen weekend met 3-0 te sterk voor FC Groningen en leek de wedstrijd op halve kracht uit te kunnen spelen. De spelers lijken vooral uit te kijken naar de Champions League-duels. Woensdag wacht voor de Amsterdammers de confrontatie met AEK Athene.

Na de gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen gaf Ajax-verdediger Matthijs de Ligt toe dat het misschien wel lastiger was om in zulke wedstrijden volledig scherp te zijn. "Tegen Groningen mag je eigenlijk geen duel van je directe tegenstander verliezen. Tegen Frankrijk weet je dat dat toch een paar keer gebeurt, want dan sta je tegenover de top van Europa. Maar die uitdaging is groter", verklaarde hij tegenover Het Parool.

Tegen Frankrijk werd de centrale verdediger echt uitgedaagd. "Dan moet je echt álles uit de kast halen in het gevecht om de bal en dan nog is het vaak fiftyfifty of je wint. Frankrijk of Groningen is wel een verschilletje", erkent hij. De wedstrijd tegen de noorderlingen leek dan ook meer 'een moetje'. "Job gedaan, 3-0 gewonnen, over tot de orde van de dag", zei De Ligt letterlijk. "En nu naar huis. Slapen. Morgen weer trainen. En dan op naar AEK. De Champions League. Het gaat beginnen. Heerlijk."