Van Hooijdonk zet vraagtekens bij Bergwijn-verhaal: 'Hans Kraay jr. zei dat'

Van Hooijdonk zet vraagtekens bij Bergwijn-verhaal: 'Hans Kraay jr. zei dat'

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 18:22ma 17-09-2018 om 18:22

Na Arno Vermeulen zet ook Pierre van Hooijdonk vraagtekens bij de situatie rond Steven Bergwijn. De PSV'er meldde zich met een blessure af bij Jong Oranje en voegde zich weer bij het elftal van Mark van Bommel. Van Hooijdonk sluit niet uit dat Bergwijn helemaal niet geblesseerd was.

"Zet het geval Bergwijn af tegen het geval Joël Drommel bij FC Twente, die geschorst wordt, dan mag je toch wel spreken van meten met twee maten", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. Pi-Air vindt het opvallend dat Bergwijn negentig minuten speelde tegen ADO Den Haag, terwijl hij zich daarvoor afmeldde bij de nationale ploeg. "Het blijft een grijs gebied..Binnen no time sta je met 0-4 voor, dan haal je hem er toch af?", doelt hij op de ruime voorsprong van PSV.

Van Hooijdonk denkt dat er meer aan de hand is. "Ik hoorde Hans Kraay jr. vanmorgen (zondagochtend, red.), die had hem gesproken. Na afloop had hij indirect aangegeven dat er toch wel belangrijke wedstrijden voor hem en PSV te wachten stonden."

Van Hooijdonk vraagt zich af wat er nu moet gebeuren. "Moet je hem dan oproepen voor het Nederlands elftal als Koeman zegt dat hij hem goed genoeg vindt, of moet je daar consequenties aan verbinden?"

Vermeulen uitte ook al enige twijfel over de situatie. "Ik zou als KNVB nog even langsgaan bij PSV of hem en even nagaan hoe het nu is gelopen. De KNVB moet daartoe het initiatief nemen."

Lees ook: Vraagtekens bij 'gek verhaal' Bergwijn: "Ik zou als KNVB langsgaan bij PSV"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws