Felle kritiek: Ik ben wel een beetje klaar met Jens Toornstra

Felle kritiek: "Ik ben wel een beetje klaar met Jens Toornstra"

17-09-2018 19:42
45

Harry van der Laan zet vraagtekens bij de mindere vorm van Steven Berghuis bij Feyenoord. De spitsentrainer van Excelsior sluit niet uit dat Giovanni van Bronckhorst hem te veel taken meegeeft. Ook wordt er gesproken over Jens Toornstra.

"Hij maakte wel een goede goal, maar voor de rest was het niet best wat hij liet zien", zegt Van der Laan bij FC Rijnmond. "Misschien krijgt hij wel iets te veel informatie voor zo'n wedstrijd. Je kunt ook te veel zeggen tegen zo'n speler, waardoor het frivole er vanaf gaat, dat ze te veel gaan denken. Hij moet eigenlijk vanuit z'n instinct spelen."

Ook Emile Schelvis kraakt kritische noten. Met name Toornstra komt er niet goed vanaf. "Dan zie ik ook Toornstra spelen. Hij praat over niveauverschil, dat het wel meevalt ten opzichte van twee jaar geleden, maar als er een iemand is die het niet kan waarmaken is het Jens Toornstra wel. Mijn god, die ellende met hem houdt niet op zeg."

"Ik ben wel een beetje klaar met Jens Toornstra. Hij heeft het anderhalf jaar lang mogen proberen. Ik vind het echt een wereldgozer, maar hij zit echt weer op het niveau van FC Utrecht en ADO Den Haag. Hij had een groot aandeel in de landstitel, op alle fronten. Kuyt kreeg de euforie, maar hij speelde echt fantastisch."

Robin van Persie is degene die de spelers voor de wedstrijd toespreekt, maar dat lijkt volgens de analisten niet altijd te helpen. "Tijdens de warming-up zie ik hem die gasten toespreken. Bij De Graafschap zag ik dat ook al. En dan begin je zo. Wat moet die jongen dan denken?"