Jong Ajax boekt eenvoudige zege op Helmond Sport bij rentree Cerny

17-09-2018 21:51
26

Jong Ajax heeft het vijfde competitieduel omgezet in een overwinning. Op eigen veld was de ploeg van Michael Reiziger met 2-0 te sterk voor Helmond Sport, dat na vijf duels nog altijd op drie punten staat.

Bij Jong Ajax maakte Vaclav Cerny na lang blessureleed zijn rentree. Ook Kasper Dolberg had zijn rentree moeten maken op De Toekomst, maar hij moest afhaken door klachen in de knieholte.

Jong Ajax was vanaf het begin de bovenliggende partij. Na ruim een kwartier kopte Dani de Wit de openingstreffer binnen na een fraaie voorzet van Dennis Johnsen. Nog binnen het halfuur leek Jong Ajax de wedstrijd al in het slot te kunnen gooien, maar Danilo slaagde er vanaf elf meter niet in tot scoren te komen.

Halverwege bleef Cerny achter in de kleedkamer. Ook zonder hem bleef Ajax de bovenliggende partij. Tien minuten na rust verscheen De Wit oog in oog met doelman Stijn van Gassel. Hij bleef koel en tekende voor zijn tweede treffer. In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen nog wat mogelijkheden, maar goals vielen er niet meer.