'FC Utrecht heeft lijstje met vier trainers: Bosz dé gedroomde Advocaat-opvolger'

'FC Utrecht heeft lijstje met vier trainers: Bosz dé gedroomde Advocaat-opvolger'

18-09-2018 07:24
20

Hoewel Dick Advocaat pas net aan zijn avontuur bij FC Utrecht is begonnen, zijn de Domstedelingen al op zoek naar een opvolger voor De Kleine Generaal. Peter Bosz is volgens De Telegraaf dé droomkandidaat om voor langere tijd in de Galgenwaard aan de slag te gaan.

Volgens de ochtendkrant is FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren op zoek naar een trainer die, net als Advocaat, 'de groep ook op zijn donder kan geven'. Van Seumeren liet maandag in gesprek met de NOS al weten dat hij gecharmeerd is van de momenteel clubloze Bosz. Of de 54-jarige Apeldoorner een dienstverband in Utrecht ziet zitten, is echter nog maar de vraag.

Bosz is echter niet de enige naam op het lijstje van de club. Ook NAC Breda-trainer Mitchell van der Gaag, tussen 1997 en 2001, actief als verdediger in de Domstad, is een optie, net als collega's Maurice Steijn (VVV-Venlo) en Henk Fraser (Sparta). Wanneer Bosz bedankt voor de eer, zal FC Utrecht doorschakelen naar één van de drie overige trainers.

Advocaat tekende onlangs een contract tot het einde van het huidige seizoen. De 71-jarige ex-bondscoach dient als tussenpaus na het ontslag van Jean-Paul de Jong.