'Ik heb veel met Van Bommel gesproken. Hij was niet gelukkig in Barcelona'

'Ik heb veel met Van Bommel gesproken. Hij was niet gelukkig in Barcelona'

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 07:50di 18-09-2018 om 07:50

PSV-trainer Mark van Bommel gaat dinsdagavond zijn rentree maken in Camp Nou. De 41-jarige Limburger speelde tijdens het seizoen 2005-2006 voor FC Barcelona en won toen de Spaanse landstitel én de Champions League.

Van Bommel kwam tot 38 officiële wedstrijden namens de Catalaanse grootmacht, maar vertrok na één seizoen alweer naar Bayern München. Het trainersduo Frank Rijkaard-Henk ten Cate kondigde aan vaker te willen rouleren en Van Bommel zag de bui al hangen met concurrenten als Xavi, Andrés Iniesta en Deco. "Ik heb heel veel met Mark gesproken, hij zocht naar bevestiging. Hij was niet gelukkig", blikt Ten Cate terug in gesprek met De Volkskrant.

Clublegende Johan Cruijff had zijn bedenkingen bij Van Bommel en sprak daar regelmatig over met het Nederlandse trainersduo. Rijkaard en Ten Cate schatten Van Bommel wel op waarde. "We spraken met Johan, maar voeren ook onze eigen koers. Wij wisten wat hij kon. Met een buitenlandse coach had Van Bommel het misschien moeilijker gehad."

'Haat en liefde'
De supporters van FC Barcelona hebben gemengde gevoelens overgehouden aan Van Bommel, nadat hij eenmaal vertrokken was uit Catalonië. Volgens Diario Sport keek men met genoegen naar de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Bayern München uit 2007: Van Bommel scoorde in het Estadio Santiago Bernabeu en maakte obscene gebaren naar het thuispubliek. Deze 'liefde' is echter deels overschaduwd door de 'haat' die Van Bommel opriep tijdens de WK-finale van 2010. De controleur viel op door enkele harde overtredingen, met name op ex-ploeggenoot Iniesta.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat wordt Barça-PSV?

(14260 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws