Eriksen noemt PSV 'gevaarlijke outsider' en geniet van Ajax: 'Kunnen ver komen'

Eriksen noemt PSV 'gevaarlijke outsider' en geniet van Ajax: 'Kunnen ver komen'

18-09-2018 10:37
84

Christian Eriksen neemt het in de groepsfase van de Champions League met Tottenham Hotspur onder meer op tegen PSV. De oud-speler van Ajax laat weten zijn huiswerk goed te hebben gedaan.

"Ik heb al een aantal wedstrijden bekeken van ze. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik meer wedstrijden van Ajax zie", aldus de Deense spelmaker maandagavond op de persconferentie in San Siro tegenover ELF Voetbal. "Ajax zit natuurlijk in mijn hart en dit seizoen beschikken zij over een fantastisch team. In een aantal wedstrijden speelden ze ook zeer mooi voetbal. Ik heb het gevoel dat Ajax dit seizoen wel eens heel ver kan komen in de Champions League."

Maar ook PSV onderschat Eriksen niet. "PSV is een gevaarlijke outsider in onze groep", stelt hij. "We spelen in een sterke groep en dat zie ik als een positief gegeven. Spelen tegen clubs als FC Barcelona, Internazionale en PSV betekent ook dat het zes leuke wedstrijden gaan worden."

Voor Tottenham wacht eerst de wedstrijd tegen Internazionale, waar ze Eriksen als de grote man zien bij de Spurs. "Het is mooi om te horen dat de fans van Internazionale bang voor me zijn. Natuurlijk hoop ik dat de spelers dat ook zijn. Dat zou betekenen dat ik wellicht wat meer vrijheid voor mijn teamgenoten kan creëren."