'Knap dat AEK Champions League speelt, maar ik verwacht een zege voor Ajax'

'Knap dat AEK Champions League speelt, maar ik verwacht een zege voor Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 11:14di 18-09-2018 om 11:14

Ajax neemt het woensdag in de Champions League op tegen AEK Athene. Het is voor de derde keer dat de Grieken tegenstander zijn op het belangrijkste toernooi op clubniveau. Michel Kreek (foto rechts) heeft een verleden bij beide ploegen.

In het succesvolle seizoen 1994-1995 speelde Ajax in de groepsfase ook tegen AEK Athene. De Amsterdammers waren toen tweemaal te sterk: 1-2 en 2-0. Michel Kreek maakte die wedstrijd niet meer mee. Hij verliet Ajax in het najaar van 1994. Later speelde hij twee seizoenen voor de Griekse club. Daar kende hij een hectische tijd. "Eigenlijk alles wat je je bij het woord hectisch voor kan stellen: problemen met supporters, onze thuisduels steeds in verschillende stadions, financiële zaken", vertelt hij aan Ajax.nl.

"Maar ik bewaar ook zeker goede herinneringen aan mijn tijd daar", vervolgt hij. "De Champions league-wedstrijden tegen Real Madrid, Roma, Monaco, de derby van Athene, mijn jongste zoon is er geboren: dat zijn de mooie dingen."

Kreek verwacht en hoopt dat Ajax de Champions League begint met een zege. "Ik volg AEK tegenwoordig niet op de voet, al ken ik wel technisch directeur Niko Lyberopoulos: dat was een ploeggenoot van me. Het is knap dat AEK, nadat ze zover waren afgezakt, nu weer op Champions League-niveau speelt. Maar ik verwacht en hoop op een zege voor Ajax", stelt hij. "Mijn twee jaar in Griekenland wegen zeker niet op tegen mijn tijd als Ajacied. Het ziet er goed uit, hopelijk kan Ajax het weer laten zien op het allerhoogste niveau. Een overwinning op AEK is cruciaal als je door wil gaan."

Poll

Gaat Ajax winnen van AEK Athene?

(9308 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws