Infantino reageert op Spaanse wedstrijd in VS: 'Zie daar liever een MLS-wedstrijd'

Infantino reageert op Spaanse wedstrijd in VS: 'Zie daar liever een MLS-wedstrijd'

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 11:27di 18-09-2018 om 11:27

FIFA-president Gianni Infantini voelt niets voor de plannen om wedstrijden uit de Primera Division af te werken in de Verenigde Staten. Infantino is van mening dat competitiewedstrijden niet buiten de landsgrenzen gespeeld zouden moeten worden.

De kans is groot dat Girona en FC Barcelona volgend jaar op 26 januari een competitiewedstrijd afwerken in het Hard Rock Stadium in Miami. "Ik zie liever een mooie MLS-wedstrijd in de Verenigde Staten dan La Liga. In het voetbal is het algemene principe dat je een 'thuiswedstrijd' ook 'thuis' speelt en niet in het buitenland", zo verklaarde de FIFA-president tegenover AS.

In een reactie reageert La Liga-president Javier Tebas op de opmerkingen van Infantino. 'Ik wil de FIFA-president er graag aan herinneren dat in de MLS drie Canadese teams meedoen, en Toronto is de huidige kampioen. En in Canada is ook een professionele competitie', tweet hij.

De Canadese ploegen Toronto, Montreal en Vancouver doen inderdaad mee in de MLS, maar spelen hun thuiswedstrijden wel in hun eigen stad.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws