Nederlander bij PSG: 'Dat zijn ze hier niet gewend, niet zoals bij AZ'

Nederlander bij PSG: 'Dat zijn ze hier niet gewend, niet zoals bij AZ'

18-09-2018 15:28
16

Leeroy Echteld maakte afgelopen zomer de opvallende stap van AZ naar Paris Saint-Germain. Bij de kampioen van de Ligue 1 is de Nederlander trainer van het tweede elftal. Er viel hem één ding al snel op: in Frankrijk wordt veel minder hard getraind dan bij AZ. 

"Ze zijn hier niet gewend om echt hard te trainen. Niet zoals ik bij AZ was gewend. Ik voer voortdurend een strijd met ze", vertelt Echteld in gesprek met Het Parool. "Zo laat ik ze de dag na de wedstrijd naar de club komen om te trainen, dat levert veel geklaag op. Het is nodig voor een sneller herstel om vervolgens intensievere weken te maken."

Zijn spelers moeten weerbaarder worden. "Ik vertel de jongens ook dat ik er veel voor laat. Mijn neef werd afgelopen weekend 50, een mijlpaal in zijn leven en een gelegenheid om als familie bijeen te komen, maar ik bleef in Parijs. Mijn kleinzoon van 4 speelde zijn eerste wedstrijd, was ik ook niet bij. Ze moeten privégebeurtenissen missen als ze de top willen halen: het eerste elftal van Paris Saint-Germain."