Ten Hag komt met onverwachte Dolberg-twist: Dat noem ik geen blessure

Ten Hag komt met onverwachte Dolberg-twist: "Dat noem ik geen blessure"

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 16:10di 18-09-2018 om 16:10

Het lijkt erop dat Kasper Dolberg woensdagavond tóch inzetbaar is tijdens de Champions League-clash tussen Ajax en AEK Athene in Amsterdam. Trainer Erik ten Hag liet tijdens een persconferentie weten dat de Deense spits fit is. 

Dolberg - die dit seizoen nog geen minuut in actie kwam - zóu maandag eigenlijk van de partij zijn tijdens de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen Jong Ajax en Helmond Sport. Op het laatste moment haakte hij echter af met knieklachten. Onmiddellijk volgde er speculatie over nieuw blessureleed.

"Of hij een blessure heeft? Dat is groot aangezet. Gisteren stond hij op met problemen in de knieholte, dat noem ik geen blessure. Hij moet nu minuten gaan maken", vertelde Ten Hag dinsdagmiddag.

"Hij kan spelen. Als die klachten ernstig zouden zijn, dan zou hij niet trainen vandaag. Ik vind niet dat spelers die er lang zijn uit geweest, eerst voor Jong Ajax moeten voetballen. Als ik een rastalent als Dolberg zonder risico kan selecteren, dan doe ik dat."

In de voorbereiding op het huidige seizoen kreeg Dolberg last van zijn buikwand. Eerder kampte hij met een voetkwetstuur.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws