Ten Hag over 'ander' AEK Athene: 'Dat zijn normaal toch basisspelers'

Ten Hag over 'ander' AEK Athene: 'Dat zijn normaal toch basisspelers'

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 17:36di 18-09-2018 om 17:36

Ajax heeft zich uitstekend voorbereid op het treffen met AEK Athene en weet precies wat het de Europese tegenstander van woensdagavond kan verwachten. Trainer Erik ten Hag vertelde dat dinsdag tijdens een persconferentie in Amsterdam. 

Het gerucht gaat dat AEK een tactische omzetting zal doen voor de ontmoeting met Ajax. Mogelijk kiest trainer Marinos Ouzounidis voor drie verdedigers; normaal speelt hij altijd met vier man achterin. "AEK speelt bijna altijd in dezelfde formatie en daarom verwacht ik geen tactische meesterzet, maar je moet er altijd op voorbereid zijn dat er een aanpassing kan gebeuren", aldus Ten Hag, geciteerd door Ajax Life

De Griekse tegenstander mist diverse aanvallers door schorsingen. "Het zijn normaal toch basisspelers die AEK nu mist. De trainer stelt ze tenminste altijd op, omdat hij denkt met hen te kunnen winnen. AEK heeft echter een brede kern en vast ook andere goede spelers. Ik weet niet voor welke opties AEK kiest, ik weet wel welke opties ze hebben."

Ten Hag beseft dat Ajax op papier favoriet is voor de winst. "Wij denken echt niet dat we wel eventjes winnen. AEK is een geslepen ploeg, die weet waar het in Europa over gaat. Ze kennen de wetten van Europese wedstrijden. Het lukt AEK om geduld te bewaren en het resultaat bovenaan te zetten."

Lees ook: Ten Hag komt met onverwachte Dolberg-twist: "Dat noem ik geen blessure"

Poll

Gaat Ajax winnen van AEK Athene?

(9308 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws