PSV maakt kennis met weergaloze Messi en incasseert harde nederlaag

18-09-2018 20:50
231

PSV is het Champions League-seizoen begonnen met een ruime nederlaag tegen FC Barcelona. In Camp Nou maakte de dappere ploeg van Mark van Bommel lang kans op een resultaat, maar na 75 minuten was het gedaan. Uiteindelijk werd het 4-0.

PSV was in het begin zeker niet kansloos in Barcelona. Sterker nog, de grootste kansen werden gecreërd door de Eindhovenaren. PSV loerde op de omschakeling en kreeg via Gaston Pereiro na tien minuten spelen de eerste grote kans van de wedstrijd. De Uruguyaan mikte over het doel van Marc-André Ter Stegen.

Barcelona liet tot dat moment weinig zien. De Catalanen leken het vooral in de tweede versnelling te willen doen, maar mochten van geluk spreken dat het bij 0-0 bleef. Kort na de kans van Pereiro schoot Steven Bergwijn van buiten de zestien maar net naast. Even later kreeg Barcelona via Phillippe Coutinho een kans.

PSV kon een half uur meekomen, maar na een overtreding van Nick Viergever mocht Lionel Messi aanleggen voor een vrije trap. De trap van de Argentijn was Jeroen Zoet te machtig: 1-0. Vanaf dat moment gaf Barcelona iets meer gas, al kreeg PSV vlak voor rust via Luuk de Jong nog een kans.

Na de rust deed Barcelona er meer moeite voor en was het voor PSV een kwestie van tegenhouden. De Eindhovenaren kregen minder kansen dan in de eerste helft, maar kregen verder ook weinig tegen. Op de momenten dat Barcelona aanzette was het echter ook direct gevaarlijk. Luís Suarez schoot op de lat en Coutinho schoot van dichtbij over.

Lang mocht PSV hopen op een stunt in Camp Nou, maar na 75 minuten was het gedaan. Ousmane Dembélé stuurde Jorrit Hendrix en Pablo Rosario het bos in en knalde fantastisch raak: 2-0. Twee minuten later liep Messi weg bij de PSV-defensie, waardoor de Argentijn zijn tweede van de avond en 102e Champions League-goal binnen kon schieten: 3-0.

Weer twee minuten later moest Samuel Umtiti van het veld met een rode kaart. De Fransman kreeg eerder al geel en botste vol tegen Hirving Lozano, die even geblesseerd bleef liggen. De Mexicaan zag even later een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd worden. Messi zorgde met zijn derde en de 4-0 voor Barcelona voor de kers op de taart.

PSV kan zich aanstaande zonder revancheren. Om 16.45 uur staat de topper tegen Ajax op het programma in Eindhoven.

Internazionale - Tottenham Hotspur
Internazionale is er in de blessuretijd met de winst vandoor gegaan tegen Tottenham Hotspur. Vijf minuten voor tijd stonden de Londenaren nog met 0-1 voor, maar door een assist van Stefan de Vrij wonnen de Italianen uiteindelijk met 2-1. Er viel in de eerste helft weinig te genieten in het stadion van Inter, waardoor er ongetwijfeld mensen waren die rekening hielden met een 0-0.

In de tweede helft was alles anders. Christian Eriksen zette Tottenham op 0-1. De Deen schoot eerst hard op de vuisten van Samir Handanovič, maar de Sloveense doelman kon de rebound niet pareren. Inter zette alles op alles om minstens een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat leek te lukken toen spits Mauro Icardi een paar minuten voor tijd snoeihard uithaalde van buiten de zestien: 1-1.

De wedstrijd leek ook in een gelijkspel te eindigen, tot Matias Vecino raak kopte in blessuretijd. De bal kwam uit een corner op het hoofd van De Vrij, waarna Vecino in extremis voor de 2-1 zorgde. Nog geen minuut later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.