Spelersrapport: Angeliño smaakmaker bij PSV; Hendrix en Viergever onvoldoende

Spelersrapport: Angeliño smaakmaker bij PSV; Hendrix en Viergever onvoldoende

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 21:05di 18-09-2018 om 21:05

PSV hield de schade lang beperkt tegen FC Barcelona, maar kreeg uiteindelijk toch vier treffers om de oren. VoetbalPrimeur maakt rapport op na de ruime nederlaag in Camp Nou.

Jeroen Zoet – 6: De 1-0 was vooral wonderschoon van Messi, al had Zoet een klein stapje naar links kunnen doen. Hij redde daarna onder meer knap op een schot van Coutinho, maar kreeg alsnog drie treffers om de oren. Heel zwaar vielen die hem niet aan te rekenen.

Denzel Dumfries – 6,5: De fysiek sterke Dumfries deed het naar behoren. Een momentje van onoplettendheid, zowel hij als collega Angeliño was opgestoomd, leverde wel meteen een counter en uiteindelijk de 1-0 op. In de tweede helft ging het wel iets moeizamer.

Daniel Schwaab – 5,5: In de eerste helft had PSV de defensieve zaakjes goed op orde. Dat veranderde in de tweede helft toen er meer leven in de wedstrijd kwam. Na de 2-0 ging het plots hard. De derde en vierde treffer waren vooral Isimat-Mirin aan te rekenen, die op het verkeerde moment uitstapte, maar ook de Duitser verzuimde in te grijpen.

Nick Viergever – 5: Geen handige overtreding van Viergever voorafgaand aan de 1-0. Toegegeven: zijn teamgenoten hadden eerder moeten ingrijpen. De ervaren mandekker ging na rust evenwel opnieuw in de fout en ontsnapte aan rood. Werd daarna snel gewisseld.

Angeliño – 7: De Spanjaard hield zich in eigen land knap staande. Loste zelfs het eerste schot op doel van de Eindhovenaren, wat tekenend was voor zijn aanvallende aspiraties. Normaal gesproken defensief kwetsbaar, maar Angeliño toonde zich ook in dat aspect scherp.

Pablo Rosario – 6: Wat maakt Rosario een sterke ontwikkeling door. Rosario maakte ook in Camp Nou een prima indruk. Kleine kanttekening: hij liet zijn man ontsnappen, waarna Viergever voorafgaand aan de 1-0 de overtreding maakte.

Gastón Pereiro – 5,5: De Uruguayaan was bij vlagen vaardig aan de bal en stuurde Bergwijn en Lozano een paar keer goed weg. Kon zijn stempel desondanks niet vaak genoeg drukken. Te vaak onzichtbaar.

Jorrit Hendrix – 5: Hij bewaakte aanvankelijk goed de ruimte tussen de linies, maar verzuimde een paar keer stevig in te grijpen. Ook had Hendrix iets vaker voor de pass in de diepte kunnen kiezen. Niet zijn beste wedstrijd.

Hirving Lozano – 6: Was met zijn snelheid zélfs een plaag voor Jordi Alba, maar het ontbrak vervolgens aan kalmte voor de goal. De Mexicaan ging iets te nadrukkelijk voor eigen succes en schoot te snel en te gehaast.

Luuk de Jong – 5,5: De aanvoerder levert zijn arbeid en is in die zin belangrijk voor PSV, maar slaagde er onvoldoende in om als kapstok te fungeren en het spel naar een hoger plan te tillen.

Steven Bergwijn – 6,5: Net als Lozano zorgde hij met zijn snelheid voor dreiging. De eerste kans van de wedstrijd kwam zelfs van Bergwijn, die maar net naast krulde. Wat voor Lozano geldt, gaat ook hier voor Bergwijn op: iets meer rust voor de goal was beter geweest.

Invallers

Nicolas Isimat-Mirin – 4,5: Zowel bij de derde en vierde goal stapte Isimat-Mirin helemaal op het verkeerde moment uit. Lijkt voorlopig geen aanspraak te maken op een basisplaats.

Donyell Malen – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Erick Gutiérrez – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws