Atlético wint op karakter, Dortmund verslaat Club Brugge in slotfase

Atlético wint op karakter, Dortmund verslaat Club Brugge in slotfase

18-09-2018 23:09
5

Atlético Madrid en Borussia Dortmund hebben de eerste punten in de wacht gesleept in Groep D. AS Monaco en Club Brugge verloren hun thuisduels.

AS Monaco - Atlético Madrid 1-2
Nadat Atlético via Antoine Griezmann en Diego Costa een paar kleine kansjes kreeg, kwam Monaco terecht op 1-0 in Frankrijk. Samuel Grandsir tikte de bal van dichtbij binnen, na slecht uitverdedigen van Atlético. De Spanjaarden kwamen twaalf minuten later op gelijke hoogte. Griezmann zette Costa vrij voor de keeper met een fantastische steekpass. Het afronden bleek een koud kunstje voor de Spaanse spits: 1-1. 

Monaco dacht de rust zonder verdere problemen te halen, maar vlak voor het theesignaal kopte José Gimenez Atlético uit een corner op voorsprong. In de tweede helft deed de ploeg van Diego Simeone waar het goed in is: een voorsprong vasthouden en de ruimtes klein houden. Op die manier was het voor Monaco moeilijk om iets te creëren. Atlético leek de wedstrijd vlak na rust te beslissen, maar de goal van Costa werd geannuleerd vanwege buitenspel. 

Monaco kreeg via Adama Traoré en Moussa Sylla nog wat kansen, maar Atlético hield de boel succesvol dicht.

Club Brugge - Borussia Dortmund 0-1
Lang leek Club Brugge een punt over te houden aan het treffen met Borussia Dortmund, maar vlak voor tijd sloegen de Duitsers hard toe. Bij Club Brugge lieten Arnaut Groeneveld, die zijn Champions League-debuut maakte, Stefano Denswil en Ruud Vormer een goede indruk achter. De Belgen hielden Dortmund het grootste gedeelte van de wedstrijd in bedwang en kregen zelfs kansen om de Duitsers op achterstand te zetten.

Zoveel geluk had Brugge niet. In de slotfase kreeg Dortmund wat het niet verdiende: de Duitsers pakten de leiding na een frommelgoal van Christian Pulisic. Een verdediger van Brugge wilde de bal wegschieten, maar die kwam tegen het been van Pulisic aan. Op die manier belandde de bal in het Belgische doel. Een slotoffensief kwam te laat.