Liverpool wint topper van PSG in blessuretijd, teleurstellend begin Napoli

18-09-2018 23:01
20

Liverpool heeft in extremis voor de overwinning gezorgd tegen Paris Saint-Germain. De Champions League-topper in Groep C eindigde door een goal in blessuretijd van Roberto Firmino in 3-2. SSC Napoli heeft zich stukgebeten op Rode Ster Belgrado.

Liverpool - Paris Saint-Germain 3-2
De ploeg van Jurgen Klopp leek een relatief simpele avond tegemoet te gaan, maar de Fransen toonden veerkracht en bogen de 2-0 achterstand om. Na een aantal kansen te hebben gekregen kwam Liverpool op Anfield op 1-0 door Daniel Sturridge, die de ban brak namens Liverpool. De spits kopte van dichtbij hard raak uit een voorzet.

Even later werd Georginio Wijnaldum in het strafschopgebied neergelegd, waardoor James Milner vanaf de stip zelfs voor 2-0 zorgde. PSG stond met de rug tegen de muur, maar vond via Thomas Meunier snel de aansluiting: 2-1. Liverpool apelleerde nog vanwege buitenspel, maar daar wilde de scheidsrechter niet aan.

Liverpool wilde niet gokken op de 2-1 en zette in op een derde treffer. Die leek Mohamed Salah in de tweede helft te maken, maar de goal van de Egyptenaar werd geannuleerd omdat Sturridge te hard doorging op Alphonse Areola. Een paar minuten voor tijd schoot Kylian Mbappé van dichtbij de 2-2 binnen, na geklungel op het middenveld van Liverpool.

Daar leek het bij te blijven, maar supersub Firmino maakte er in de absolute slotfase 3-2 van. Klopp bracht hem tien minuten voor tijd bij een 2-1 stand in. De spits schoot de bal in het strafschopgebied hard achter Areola.

Rode Ster Belgrado - Napoli 0-0
Rode Ster Belgrado heeft voor een stuntje gezorgd door SSC Napoli in Servië op een 0-0 gelijkspel te houden. De Servische grootmacht was geen moment van plan om aan te vallen en loerde vooral op de counter. Veel kansen kreeg Rode Ster dan ook niet, het was vooral Napoli dat het initiatief moest nemen.

Napoli-trainer Carlo Ancelotti besloot in de tweede helft om Dries Mertens te brengen. De Belg had de 0-1 op zijn schoen, maar liet een megakans op onverklaarbare wijze liggen. Napoli wilde niet tegen puntenverlies aanlopen en zette alles op de aanval, maar zonder resultaat. Rode Ster heeft het eerste puntje te pakken, maar neemt het in de volgende wedstrijd op tegen PSG.