Van der Sar: 'Dat is echt de ambitie. Daarvoor moet de begroting naar 150 miljoen'

Van der Sar: 'Dat is echt de ambitie. Daarvoor moet de begroting naar 150 miljoen'

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 07:08wo 19-09-2018 om 07:08

Algemeen directeur Edwin van der Sar acht de kans klein dat Ajax doormiddel van een private investeerder de stap naar de Europese top maakt. De Amsterdammers willen baas in eigen huis blijven.

"Financieel staan we er goed voor, we hebben een grote schare fans, een wereldwijde uitstraling en een filosofie die staat als een huis", vertelt Van der Sar in Voetbal International. "We staan bekend om een goed draaiende opleiding die toptalenten produceert. Onze naam is dus echt goed, heb ik ook weer gemerkt bij de loting in Monaco. Ze hadden Ajax zien spelen en niemand wilde bij Ajax in de poule. Ik heb er nog vertrouwen in dat wij de jump naar de Europese top op eigen kracht kunnen maken."

De Europese grootmachten hebben een begroting van vijfhonderd miljoen. "Hoho. Ik bedoel niet dat wij gaan wedijveren met Real Madrid, Barcelona en Manchester United, maar daaronder zit een laag waar wij ons tussen moeten nestelen. We hebben de laatste jaren niet vaak genoeg overwinterd en we zouden regelmatig moeten doorstoten naar de kwartfinale", stelt Van der Sar. "Dat is echt wel de ambitie. Daarvoor moet de begroting groeien naar 150 miljoen."

Van der Sar wordt soms wel benaderd door een investeerder. "Maar dat kap ik vrij snel af. Je moet veel uit handen geven en we hebben een eigen filosofie die dan onder druk zal komen. Het echt grote geld waarmee je de Champions League kan winnen komt ook niet naar een kleine markt als Nederland. We blijven onderdeel van de Eredivisie, dus er zal nooit een eigenaar komen die even zevenhonderd miljoen neerlegt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws