De Ligt bewierookt Ajax-ploeggenoot: 'Speler die je niet vaak in Nederland ziet'

De Ligt bewierookt Ajax-ploeggenoot: 'Speler die je niet vaak in Nederland ziet'

19-09-2018 07:49
33

Erik ten Hag is zeer te spreken over de ontwikkeling die David Neres doormaakt bij Ajax. De Braziliaanse aanvaller lijkt zich steeds meer thuis te voelen in Amsterdam.

"De schijnwerpers zijn op veel andere spelers gericht, maar het samenspel voorin gaat steeds beter en daar speelt David ook een belangrijke rol in. Hij is op meerdere posities inzetbaar. De laatste twee wedstrijden stond hij op tien en was hij goed", zegt Ten Hag tegen De Telegraaf.

Het is voor de trainer steeds makkelijker om met de Braziliaan te communiceren. "David steekt heel veel energie in zijn Engelse les. En inmiddels heeft hij een Duitse vriendin, dat helpt ook. Daardoor spreekt hij nog meer Engels en zelfs wat Duits."

Matthijs de Ligt is ook enthousiast over zijn ploeggenoot. "Hij is een heel vrolijke jongen en we weten allemaal wat hij kan. Eigenlijk is hij een speler die je niet vaak in Nederland ziet. Buiten zijn technische kwaliteiten heeft hij de mentaliteit om altijd door te gaan. Hij wil keihard werken en daar zijn we als team heel blij mee."

De aanvoerder vindt Neres een echte Braziliaanse speler. "Van het uitgaansleven is hij niet zo erg. Maar voetballend is hij wel typisch Braziliaans: snel, technisch vaardig en dribbelvaardig. Het is voor ons mooi dat hij hier speelt."