Huntelaar: 'De spierkracht neemt iets af, maar is groter dan toen ik 19 was'

Huntelaar: 'De spierkracht neemt iets af, maar is groter dan toen ik 19 was'

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 09:14wo 19-09-2018 om 09:14

Klaas-Jan Huntelaar is goed begonnen aan het seizoen met zes goals in de Eredivisie en vier in de voorrondes van de Champions League. De 35-jarige spits van Ajax voelt zich fit en speelt alles, mede door een blessure van concurrent Kasper Dolberg.

"Het voelt goed, maar met elke wedstrijd kun je het gevoel verprutsen. Zo dicht ligt het bij elkaar. Dat is ook het spannende en leuke aan voetbal", zegt Huntelaar in de Volkskrant. "Voetbal is mijn passie, altijd geweest. Als iets je passie is, kost het geen energie. Dan is het natuurlijk. Soms heb ik iets meer hersteltijd nodig dan voorheen, maar qua ervaring groei ik elke keer nog een beetje. Dat is weer een plusje. De spierkracht neemt iets af, maar die is groter dan toen ik 19 was."

Huntelaar verlengde deze zomer zonder twijfel zijn contract bij Ajax, tot blijdschap ook van zijn vrouw. "Zij weet dat ik dat voetbal nodig heb. Het proces is zo mooi: het werk dat je erin stopt. De kick van het samen ergens naartoe leven en iets bereiken. Of iets niet bereiken. De tegenslag kan ook mooi zijn. Om je daar overheen te zetten. Het is een constant gevecht met jezelf. Met het team."

"Op momenten dat je geen kampioen wordt, kijk je niet altijd positief", vervolgt Huntelaar. "Uiteindelijk moet je de pijn, frustraties en emoties ombuigen naar iets moois, iets positiefs. We zijn op de goede weg. In het team zit blijdschap en vreugde. We hebben een kwalitatief goed team. Je voelt dat we iets kunnen laten zien, maar het is altijd de vraag of dat eruit komt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws