'Onlogische' stap Australisch talent: 'Had beter voor PSV of PEC kunnen kiezen'

'Onlogische' stap Australisch talent: 'Had beter voor PSV of PEC kunnen kiezen'

19-09-2018 11:43
2

De Australische buitenspeler Daniel Arzani werd afgelopen zomer in verband gebracht met PSV en PEC Zwolle, maar verkaste uiteindelijk naar Manchester City. De komende twee jaar speelt hij op huurbasis voor Celtic, maar volgens oud-Feyenoorder en landgenoot Brett Emerton had Arzani beter voor de Eredivisie kunnen kiezen.

"Ik denk dat het voor zijn ontwikkeling een betere stap was geweest", aldus Emerton tegenover Goal. "Dat wil niet zeggen dat hij niet naar Chelsea kan gaan, daar een of twee seizoenen goed kan presteren, en dan alsnog een mooie stap kan maken. Ik heb goede hoop dat hij het goed gaat doen. Ik wil dat onze nationale ploeg het goed doet en daarvoor hebben we spelers nodig die week in week uit in de sterkste competities spelen. Dat moet zijn ambitie zijn."

Wedden

Meer odds

Emerton speelde zelf van 2000 tot 2003 in de Eredivisie voor Feyenoord. "Ik ging naar Feyenoord met als grotere doel om in de Premier League te spelen", stelt hij.  Dat lukte: Emerton verdiende een transfer naar Blackburn Rovers.