'Crisis' bij NAC: 'Ik heb een brede rug, spelers gaan daar soms anders mee om'

'Crisis' bij NAC: 'Ik heb een brede rug, spelers gaan daar soms anders mee om'

19-09-2018 12:59
50

NAC staat met drie punten uit vijf competitieduels voorlopig op de een na laatste plek in de Eredivisie. En dus is het onrustig in Breda. Angst lijkt te overheersen bij de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag.

"Alles is nu negatief, we moeten ervoor waken daar niet in mee te gaan. We moeten niet aannemen dat het niet zal lukken. Als je niet wint, komen de twijfels", aldus de trainer na afloop van de 2-3 nederlaag tegen Fortuna Sittard tegenover Voetbal International. "Ik ben verantwoordelijk. Ik heb een brede rug, spelers gaan daar soms toch iets anders mee om."

Wedden

Meer odds

Van der Gaag begrijpt het uitfluiten van de fans. " Ik snap de teleurstelling, die hebben wijzelf ook. (...) Maar het heeft toch impact. Zeker als het gericht is op bepaalde spelers. Het is aan mij om druk weg te nemen bij de spelers. Hier is altijd reuring. We vinden allemaal dat juist dát werken voor NAC zo mooi maakt, dan moet je daar mee omgaan."

De stroeve competitiestart rekent Van der Gaag zichzelf zeker aan. "Ik moet zorgen voor een elftal dat uitvoert wat we willen. Dat heb ik nog niet voor elkaar. Een trainer wil zijn handtekening onder een elftal zetten, dat is me nog niet gelukt."