Werkloze Van Peppen denkt aan stoppen: 'Alleen bitterballen en bier aangeboden'

Werkloze Van Peppen denkt aan stoppen: 'Alleen bitterballen en bier aangeboden'

19-09-2018 13:47
47

Ard van Peppen houdt er ernstig rekening mee dat hij een punt moet zetten achter zijn loopbaan. De 33-jarige transfervrije verdediger heeft nog altijd geen nieuwe club en lijkt op het punt te staan de moed op te geven. 

"Ik had wel gedacht dat er meer voorbij zou komen. Daar ben ik heel eerlijk in. Ik had niet verwacht dat het zo minimaal zou zijn", vertelt hij in gesprek met De Limburger. Een voorstel van het Luxemburge F91 Dudelange, dat in de groepsfase van de Europa League uitkomt tegen AC Milan, sloeg hij af. "Dat is nu een beetje zuur, maar de motivatie zat ‘m niet in het sportieve", verklaart Van Peppen, die niet met zijn familie wilde verhuizen.

Van Peppen plaatste een oproep op LinkedIn, maar dat leverde geen nieuwe club, maar enkel ludieke reacties van amateurverenigingen op. "Die boden me een paar consumptiebonnen, een schaal bitterballen of kratjes bier. Genoeg concrete aanbiedingen dus, maar niet helemaal waar ik op zat te wachten. Grappig was het wel."

Nu de clubs zich niet melden zet Van Peppen de knop langzaam om. "Het moment gaat toch een keer komen. Het zou een klap in mijn gezicht kunnen zijn, maar die heb ik nu nog niet gehad. Misschien komt die nog." Echt rouwig zal Van Peppen er niet om zijn. "Ik heb nu een mooi leven. Moet ik dan gaan huilen omdat ik geen profvoetballer meer ben? Nou nee."