Ajax onder 19 geeft goede voorbeeld en laat geen spaan heel van AEK Athene

19-09-2018 15:54
44

Ajax onder 19 is uitstekend begonnen aan het seizoen in de UEFA Youth League. De ploeg van coach John Heitinga gaf het goede voorbeeld aan het eerste elftal door de leeftijdsgenoten van AEK Athene met liefst 6-0 te verslaan.

Ajax onder 19 drukte het krachtsverschil al snel in de score uit doordat Jurgen Ekkelenkamp vanaf zijn eigen helft ongestoord mocht opkomen. De middenvelder speelde af op Nicolas Kühn, die wegdraaide en de 1-0 binnenschoof. Ajax hield de controle en via Che Nunnely werd het na twintig minuten 2-0. De buitenspeler haalde hard uit. De derde treffer volgde nog voor rust via Victor Jensen, die het eindstation was van een goede aanval.

In de tweede helft kroop AEK wat uit zijn schulp, maar was het opnieuw Ajax dat toesloeg. Eerst via invaller Sontje Hansen op aangeven van Kühn en niet veel later profiteerde Sergino Dest, tevens invaller, van een enorme fout van de Griekse doelman, die mistastte bij een diepe bal. In de slotfase maakte de vijftienjarige Naci Ünüvar als invaller zijn debuut in de Youth League. Hij bepaalde de eindstand op 6-0 door een strafschop te benutten.