Lazovic (35) verrast en stopt ermee na uitschakeling door tegenstander Ajax

Lazovic (35) verrast en stopt ermee na uitschakeling door tegenstander Ajax

19-09-2018 17:14
24

Danko Lazovic is met onmiddellijke ingang géén voetballer meer. De oud-speler van onder meer Feyenoord, Vitesse en PSv heeft zijn contract bij MOL Vidi FC laten ontbinden.

Dat bevestigt de Hongaarse club woensdag. Lazovic (35) speelde sinds de zomer van 2016 voor Vidi en kwam dit seizoen al tot dertien wedstrijden. Na de Champions League-uitschakeling door Ajax-opponent AEK Athene en aan de vooravond van de eerste Europa League-wedstrijd, zet de aanvaller een punt achter zijn carrière.

Vidi is verrast door het besluit van Lazovic. 'Lazovic heeft ons formeel laten weten dat hij zijn carrière per direct wil beëindigen. Wij respecteren zijn wens en we zullen de ontbinding van het contract de komende dagen officieel maken', schrijft de club.

Lazovic begon zijn loopbaan bij Partizan Belgrado en maakte in 2003 de overstap naar Feyenoord. In totaal speelde de aanvaller 48 duels voor de Rotterdammers, waarin hij acht doelpunten en drie assists produceerde. Lazovic kostte Feyenoord zeven miljoen euro, wat nog steeds een clubrecord is. Hij kwam later uit voor Bayer Leverkusen, Vitesse, PSV, Zenit Sint-Petersburg, Beijing EG en Olimpija Ljubljana.