AEK-doelman heeft Nederlands paspoort: 'Transfersom met dubbele cijfers'

AEK-doelman heeft Nederlands paspoort: 'Transfersom met dubbele cijfers'

19-09-2018 17:32
12

De basiself van AEK Athene heeft woensdagavond in Amsterdam een klein Nederlands tintje. Vassilis Barkas, de 24-jarige doelman van de Griekse kampioen, heeft een Nederlandse moeder.

Barkas blinkt volgens journalist Vasilis Sambrakos van gazzetta.gr uit met zijn reflexen. "Mentaal is hij heel sterk", voegt hij eraan toe tegenover de NOS. "Hij kan zich heel erg goed over een fout heenzetten, blijft daar niet te lang in hangen. Voor zijn leeftijd oogt hij erg volwassen."

Onlangs toonden Udinese en Tottenham Hotspur belangstelling. "Afgelopen zomer heeft hij zijn contract verlengd tot 2022, dus als AEK hem wil verkopen kunnen ze behoorlijk wat vragen. Ik verwacht een bedrag met dubbele cijfers, misschien volgend jaar al."

De Nederlandse wortels van Barkas krijgen in Griekenland nog weinig aandacht. "Hij wordt gewoon als een Griek beschouwd en spreekt ook gewoon Grieks", zegt Dimitrios Vergos, net als Sambrakos werkzaam bij gazzetta. "Hij heeft een lange loopbaan voor zich."

Barkas heeft een Nederlands paspoort, maar bondscoach Ronald Koeman hoeft niet meer te bellen. De doelman heeft al drie A-interlands gespeeld voor Griekenland.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happiness is seeing my mother smile...👩‍👦❤😃

Een bericht gedeeld door Mparkas Vasilhs (@vasilhsmparkas) op