Ziekte zoontje veranderde alles voor Heerenveen-aanwinst: 'Gezin staat voorop'

Ziekte zoontje veranderde alles voor Heerenveen-aanwinst: 'Gezin staat voorop'

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 18:12wo 19-09-2018 om 18:12

Ben Rienstra had de clubs voor het uitkiezen afgelopen zomer, maar hij streek neer bij sc Heerenveen. Voor de 28-jarige middenvelder zijn sportieve motieven niet meer leidend sinds zijn zoon vorig jaar oktober getroffen werd door een autonome immuunziekte.

"In het verleden had ik echt als wens om ooit in het buitenland te voetballen. Die mogelijkheid kwam voorbij, alleen dat verschilde nogal per aanbod", zegt Rienstra tegen Voetbal International. "Hapoel Be’er Sheva was inderdaad concreet, de kampioen van Israël, maar dat is midden in de woestijn, een half uurtje van de Gazastrook. Met mijn gezin, met twee kleine kinderen, niet bepaald een rustgevende plek."

"Deportivo La Coruña klonk veel interessanter, daar heb ik ook goed contact mee gehad", vervolgt Rienstra. "Alleen omdat ze gedegradeerd waren, moesten er eerst spelers worden verkocht, voordat er financiële ruimte was om mij te halen. Daar kon ik niet op blijven wachten. En zo waren er meer clubs waarbij het plaatje niet volledig was. Dat lag ook aan mezelf. Mijn gezin staat voorop, en dan heb ik het ook over concrete zaken als medische voorzieningen in de omgeving."

"De verhalen konden nog zo ambitieus zijn en de financiële mogelijkheden nog zo mooi, ik merkte dat ik er niet heel gevoelig voor was", vertelt Rienstra. "Als een club belde en ik hing op, dan was het eerste wat ik deed op internet opzoeken hoe de medische voorzieningen in de omgeving waren. Uiteindelijk is het niet het buitenland geworden, maar sc Heerenveen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws