Ten Hag: 'Hij voelde zich niet goed, dan moet je het risico niet nemen'

Ten Hag: 'Hij voelde zich niet goed, dan moet je het risico niet nemen'

19-09-2018 18:37
22

Erik ten Hag kon voorafgaand aan het Champions League-duel met AEK Athene niet veel kwijt over de blessure van Matthijs de Ligt. Of de topper tegen PSV ook in gevaar is voor de aanvoerder van Ajax, is nog niet duidelijk.

"Hoe erg het is kan ik niet precies zeggen, maar gisteren viel hij uit tijdens de training. Knieklachten, waardoor hij niet kan spelen", zegt Ten Hag in gesprek met Veronica. Van sparen is geen sprake. "Als hij had kunnen spelen, dan had hij gespeeld. Het is een heel belangrijke en mooie wedstrijd. Maar hij voelde zich niet goed, dan moet je het risico niet nemen."

De Ligt maakte desondanks wel deel uit van de twintigkoppige groep en is van de partij in de kleedkamer. "We zitten in een groepsproces, dan is het goed dat hij er bij is. Hij is onze aanvoerder", aldus de oefenmeester. "En hij wil zelf natuurlijk die sfeer meemaken en de jongens motiveren. Dat doet hij heel goed."

Opvallend genoeg is Carel Eiting de vervanger van De Ligt. Frenkie de Jong start daardoor naast Daley Blind in het hart van de defensie. "We weten dat we tegen een ploeg spelen die waarschijnlijk niet komt om aan te vallen, die heel erg op de counter speelt en de ruimtes klein maakt. Dan heb je voetbal van achteruit nodig, vandaar Carel Eiting."

Ten Hag weigert de Grieken als de zwakke broeder in de groep te zien. "Zwakke tegenstanders bestaan niet in Europa. Natuurlijk kun je refereren naar historie, maar je moet naar het heden kijken. Het is gewoon een heel sterk elftal. Het is heel close, fifty-fifty. Wij moeten een goede dag hebben om te winnen."