Spelersrapport: droomavond Tagliafico, alleen Huntelaar ongelukkig bij Ajax

Spelersrapport: droomavond Tagliafico, alleen Huntelaar ongelukkig bij Ajax

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 21:00wo 19-09-2018 om 21:00

Ajax begon woensdagavond ijzersterk aan de Champions League-campagne. In de Johan Cruijff Arena zetten de Amsterdammers AEK Athene met 3-0 opzij. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit. 

André Onana – 6,5: De tegenstand was te matig voor Onana om zijn talenten echt te laten zien tijdens zijn Champions League-debuut. Was verder solide bij de paar corners en voorzetten waar hij wel iets mee moest doen.

Noussair Mazraoui – 7: Leek wel of de Grieken niet aan tegenstanderscouting doen, want Mazraoui kreeg alle ruimte om op rechts. Daar maakte de Marokkaanse international goed gebruik van.

Frenkie de Jong – 6: Zijn voetbal werd gemist op het middenveld. Met een teruggetrokken AEK was een opbouwer van achteruit ook niet de grootste noodzaak. Was er wel elke keer om het vuile werk op te knappen.

Daley Blind – 6: Startte weifelend en spits Ponce maakte het Blind meer dan eens moeilijk. Groeide in de wedstrijd, kwam achterin niet meer zo onder druk te staan en liet zich ook steeds meer in balbezit zien met een paar knappe passjes.

Nicolás Tagliafico – 9: Een droomavond voor Tagliafico. Kon waarschijnlijk niet geloven dat hij een dikke minuut na rust ineens alle ruimte had om de openingstreffer te maken. Maar dat was niet genoeg voor de linksback, die - al dan niet bewust - de bal geniaal in het net legde voor de 3-0.

Lasse Schöne – 6,5: Met een zwevende Ziyech, verdedigende De Jong en twijfelende Eiting, kwam de verantwoordelijkheid in de eerste helft bij Schöne te liggen. Dat lukt hem niet en daar is hij de speler ook niet naar. Na de introductie van Van de Beek groeide ook Schöne in de wedstrijd.

Carel Eiting – 6: Voorzichtig en onopvallend in de eerste helft. Daar zal Erik ten Hag in de rust ook wel wat van gezegd hebben, want daarna liet Eiting zich steeds meer zien in en rond het strafschopgebied van AEK.

Hakim Ziyech – 7: Haalde misschien niet het duizelingwekkende niveau dat hij bijna wekelijks laat zien in een Ajax-shirt, maar dat kan je moeilijk tegen hem gebruiken. Haalde een ruime voldoende.

David Neres – 7: Wat een slimme en bekeken assist gaf Neres toen hij Tagliafico direct na rust vrij voor de keeper zette. Was sowieso de hele wedstrijd dreigend en een plaag voor de Griekse defensie.

Klaas-Jan Huntelaar – 5: Het lukte Huntelaar niet om een vuist te maken tegen de twee Griekse verdedigers, die veel meer moeite hadden met de meer technische Ajacieden. Toen Huntelaar na een uur vervangen moest worden met een blessure, kon Ziyech ook meer naar voren spelen.

Dusan Tadic – 7: Zocht lang naar manieren om beslissend te zijn, maar onderscheidde zich vooral met zijn technische hoogstandjes. Totdat hij met een puntgave voorzet Donny van de Beek bediende en zo toch een sleutelrol in dit duel speelde. De aanvoerdersband werkte inspirerend.

Invallers

Donny van de Beek – 7: Voelde zich getergd om zich te laten zien. Had binnen de kortste keren de bal in het doel liggen, toen was het nog buitenspel. Maar later besliste hij het duel met een fraaie volley door het 2-0 te maken.   

Kasper Dolberg – x: Viel niet op, maar zal dolblij zijn met zijn eerste minuten voor Ajax sinds mei.

(Jonas Medhin/VoetbalPrimeur)

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stelling: Wat betreft prijs-kwaliteit verhouding is Tagliafico de beste Ajax-aankoop in de selectie

(2044 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws