Spierballentaal uit Amsterdam richting PSV: Volgende week staan wij bovenaan

Spierballentaal uit Amsterdam richting PSV: "Volgende week staan wij bovenaan"

19-09-2018 23:50
160

Na de Champions League-overwinning op AEK Athene is het vizier bij Lasse Schöne meteen gericht op zondag. Ajax gaat op bezoek bij PSV.

Schöne kijkt uit naar de krachtmeting tussen de nummers één en twee van de Eredivisie. "Ik speel het liefst grote wedstrijden, dus PSV is wel één van de leukere tegenstanders", zegt hij tegen Voetbal International. Wie de favoriet is, weet Schöne niet. "Het is lastig te zeggen, omdat we nog niet tegen elkaar hebben gespeeld. We hebben nu een reeks achter de rug met veel goede wedstrijden en dat kunnen we zeker meenemen."

Ajax won woensdagavond met 3-0 van AEK Athene, terwijl PSV dinsdag onderuit ging bij FC Barcelona (4-0). Schöne: "Wij zijn nu natuurlijk blij met het goede resultaat en de drie punten, maar wij speelden thuis tegen AEK. Zij uit tegen Barcelona. Dat kun je niet met elkaar vergelijken."

De Deen beseft dat Ajax er zondag moet staan. "Het is natuurlijk heel vroeg in het seizoen, maar je moet zulke wedstrijden winnen. Dan staan wij bovenaan en dat wil je. Je wil het liefste dat ze achter jou aan gaan, dus die wedstrijd moet gewonnen worden. We hebben ook natuurlijk nog wat recht te zetten van vorig seizoen. Volgende week staan wij bovenaan."