'Deze nederlaag doet niets met ons vertrouwen, Ajax heel andere wedstrijd'

'Deze nederlaag doet niets met ons vertrouwen, Ajax heel andere wedstrijd'

20-09-2018 08:15
71

Waar PSV dinsdag met 4-0 onderuit ging bij FC Barcelona, boekte Ajax een dag later een overtuigende 3-0 zege op AEK Athene. Dat heeft het vertrouwen van de Eindhovenaren allerminst aangetast. PSV hield de schade immers lang beperkt in Camp Nou.

"Deze nederlaag doet niets met ons vertrouwen", laat rechtsback Denzel Dumfries weten aan De Telegraaf. "Volgens mij speelden we tegen Barcelona in de Champions League, en tegen Ajax in de Eredivisie. Dat is een heel andere wedstrijd. Het resultaat van onze wedstrijd in Camp Nou staat daar los van."

PSV vloog woensdagochtend terug naar Nederland en stond 's middags alweer op het trainingsveld van De Herdgang. "We moeten zo snel mogelijk herstellen", weet trainer Mark van Bommel. "Zondag wacht Ajax alweer, maar dat is het leven dat we willen. Om de drie, vier dagen een wedstrijd spelen. En zo gaat dat tot de winter zeker door. Dat we nu achter elkaar Barcelona en Ajax ontmoeten, is alleen maar mooi."

Dumfries houdt een redelijk goed gevoel over aan zijn eerste kennismaking met het hoogste niveau. "Ik denk dat we het best goed hebben gedaan, al zegt de uitslag iets anders", aldus de back, die al met al vindt dat PSV 'aardig kon meekomen'.