De Jong houdt slechts twee verdedigers over: 'Er moet een oplossing komen'

De Jong houdt slechts twee verdedigers over: 'Er moet een oplossing komen'

20-09-2018 08:44
15

De Graafschap-trainer Henk de Jong werkt met veel kopzorgen toe naar het uitduel met Heracles Almelo van vrijdagavond. De Superboeren hebben maar twee volledig fitte verdedigers in de selectie, meldt De Gelderlander donderdagochtend.

Alleen centrale verdediger Bart Straalman en linksback Leeroy Owusu zijn vrij van fysieke klachten. De twee stonden zaterdagavond tegen VVV-Venlo (1-2 nederlaag, red.) in een viermansdefensie met Myenty Abena en Sven Nieuwpoort. Rechtsback Abena moest echter meerdere trainingen overslaan vanwege ziekte en Nieuwpoort heeft last van een enkelblessure. Beiden lijken Heracles-uit niet te halen.

Ook Ted van de Pavert, Jurre Vreman en Nieuwpoorts jongere broer Lars zijn absent. Middenvelder Jordy Tutuarima kan ook achterin spelen, maar verloor eerder deze week zijn pasgeboren dochter en zal logischerwijs ook afwezig zijn. De Jong zal dus moeten improviseren. "Het heeft geen zin om erover te zeuren, er moet een oplossing gevonden worden", laat hij weten aan De Gelderlander. Volgens de krant gaat De Jong middenvelder Javier Vet centraal achterin zetten. Mart Janssen of Reyer van Doorn, beiden uitkomend voor Jong De Graafschap, zal mogelijk als rechtsback fungeren.