'Ajax-opponent weer in opspraak: e-mails over prostituees en nachtclubs openbaar'

'Ajax-opponent weer in opspraak: e-mails over prostituees en nachtclubs openbaar'

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 10:31do 20-09-2018 om 10:31

Benfica is verder in het nauw gedreven door onthullingen van Rui Pinto, Portugals meest beruchte hacker. Deze heeft e-mailverkeer tussen vertegenwoordigers van de toplcub uit Lissabon en van de Portugese bond aan het licht gebracht.

Nuno Cabral, een voormalig medewerker van de Portugese bond, heeft Benfica-jurist Paulo Gonçalves verzocht om diensten van prostituees en toegang tot nachtclubs, schrijft A Bola donderdagochtend. De correspondentie dateert volgens de Portugese krant uit 2014 en beide betrokken zouden codenamen hebben gebruikt.

De recordkampioen van Portugal ligt al langere tijd onder vuur vanwege een corruptieschandaal. O Glorioso zouden in samenwerking met de Portugese bond bepaald hebben welke scheidsrechters aangesteld werden bij wedstrijden van Benfica. Met name concurrenten FC Porto en Sporting Portugal pleiten voor een langdurige schorsing, maar een rechtszaak tegen de club lijkt er voorlopig niet te komen.

Benfica zit overigens in dezelfde Champions League-poule als Ajax. Het ging woensdagavond in eigen huis met 0-2 onderuit tegen Bayern München.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws