Frankrijk en België zorgen voor unicum op FIFA-ranking, Duitsland klimt weer

Frankrijk en België zorgen voor unicum op FIFA-ranking, Duitsland klimt weer

20-09-2018 10:48
27

Frankrijk en België staan gebroederlijk aan kop van de nieuwe FIFA-wereldranglijst. Voor het eerst sinds de lijst in 1992 geïntroduceerd werd, zijn er twee koplopers met precies evenveel punten.

Bij de laatste meting in medio augustus stond kersvers wereldkampioen Frankrijk nog drie punten voor op België, dat zich tijdens het WK van een bronzen medaille verzekerde. Sindsdien speelde Frankrijk twee Nations League-wedstrijden: in Duitsland werd doelpuntloos gelijkgespeeld, waarna Les Bleus in eigen huis van het Nederlands elftal won. België won een oefenwedstrijd tegen Schotland en een Nations League-pot van IJsland, waarmee het de kleine achterstand op de zuiderburen goed heeft gemaakt.

Oranje blijft op een zeventiende plek staan. De ploeg van Ronald Koeman verloor de eerder genoemde wedstrijd tegen Frankrijk en won drie dagen daarvoor met 2-1 van Peru. In de top van de ranglijst verandert verder weinig. Denemarken stond op een gedeelde negende plek met Spanje, maar is inmiddels gezakt naar plek tien. Duitsland zakte na het WK vier plaatsen, maar heeft inmiddels de weg omhoog gevonden: Die Mannschaft klimt van de vijftiende naar de twaalfde plek.