The Sun: Mourinho hoopt op medewerking Van der Sar en wil winterse deal met Ajax

The Sun: Mourinho hoopt op medewerking Van der Sar en wil winterse deal met Ajax

20-09-2018 11:25
126

Volgens de Engelse tabloid The Sun aast ook Manchester United op Frenkie de Jong. The Red Devils stuurden vorige week scouts naar het UEFA Nations League-duel tussen Frankrijk en het Nederlands elftal. De Jong speelde negentig minuten mee.

The Sun meldt dat United-manager José Mourinho een veelzijdige middenvelder aan zijn selectie toe wil voegen en erg gecharmeerd is van De Jong. Naar verluidt wil de nummer twee van de Premier League in januari toeslaan, maar de vraag is of dat gaat lukken. Directeur spelersbeleid Marc Overmars zei recentelijk dat hij deze selectie bij elkaar wil houden en al helemaal niet van plan is om iemand in de winter te laten gaan.

The Sun claimt met een bron rond United te hebben gesproken. "De club heeft besloten om hem te bekijken nadat ze positieve adviezen hebben gekregen. José en de staf hebben een hoge pet van hem op. Hij kan op verschillende posities spelen en voelt zich overal prettig, wat een grote plus is. De scouts waren al overtuigd dat hij the real deal is en het is ook duidelijk waarom grote clubs uit de Premier League en Europa hem willen."

United hoopt dat de goede relatie met Ajax-directeur Edwin van der Sar de onderhandelingen eenvoudiger maakt. Van der Sar diende jarenlang als keeper op Old Trafford. Hij moet de deal een zetje in de juiste richting geven.

De Jong wordt ook gevolgd door Manchester City, Tottenham Hotspur en FC Barcelona.