Heerenveen in zee met Gullit-pupil: Hij hoort bij de beste spelers ter wereld

Heerenveen in zee met Gullit-pupil: "Hij hoort bij de beste spelers ter wereld"

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 15:14do 20-09-2018 om 15:14

SC Heerenveen heeft zich versterkt met een nieuwe eSporter. Floris Jorna (19) van Team Gullit gaat de Friese club aankomend seizoen vertegenwoordigen in de eDivisie.

Jorna is geboren en getogen in Heerenveen en maakt sinds januari 2018 deel uit van Team Gullit, dat bestaat uit een wereldwijd team met talentvolle eSporters. Bij Heerenveen is Jorna de opvolger van Niels Krist, die de eerste twee seizoenen voor sc Heerenveen in de eDivisie uitkwam.

Gullit, ambassadeur van de 'eSports academy' die zijn naam draagt, reageert op de website van Heerenveen verheugd op de kans die Jorna krijgt. "Voor Floris was dit een logische vervolgstap na zijn succesvolle halfjaar bij Team Gullit. Hij heeft laten zien bij de beste spelers ter wereld te horen, en wil dit ook graag binnen Nederland laten zien."

"Heerenveen was eigenlijk de eerste keuze", aldus Gullit. "Floris is opgegroeid in Heerenveen en heeft enkele jaren een seizoenkaart gehad. Hij sprak de wens uit om voor Heerenveen uit te komen, waarna wij contact hebben gelegd. Zij waren eigenlijk meteen enthousiast!"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws