Heitinga roemt 'heel interessante speler' van Ajax: Voor de duvel niet bang

Heitinga roemt 'heel interessante speler' van Ajax: "Voor de duvel niet bang"

20-09-2018 16:04
61

Ajax O19-trainer John Heitinga is vol lof over Naci Ünuvar. De vijftienjarige middenvelder scoorde woensdag als jongste speler ooit in de UEFA Youth League, al werd dat record meteen weer uit de boeken geschoten door een toptalent van Olympique Lyon.

"Records zijn er om gebroken te worden, maar dit ging wel heel snel", lacht Heitinga bij Ajax TV. "Het is mooi. Naci is een heel interessante speler, een liefhebber. Waar hij ook speelt, hij heeft altijd plezier. Hij laat het ook zien op de trainingen en daagt zichzelf maximaal uit. Naci is voor de duvel niet bang."

Wedden

Meer odds

Heitinga stelt dat Ünüvar bezig is met 'een missie'. "Hij wil stappen maken en in mijn ogen is leeftijd dan maar een getalletje", aldus de trainer van de Ajax-talenten. "Er is natuurlijk heel veel concurrentie in de selectie. We hebben een lijst van veertig en je moet zorgen dat je bij de beste achttien hoort. Dán word je geselecteerd - en daar hoort teleurstelling bij."

De pas vijftienjarige Ünüvar debuteerde tegen AEK Athene voor Ajax O19. Hij zorgde vanaf de stip voor de 6-0, waarmee Ünüvar de jongste doelpuntenmaker werd ooit in de Youth League. Twee minuten later was de Ajacied het record alweer kwijt, omdat de twee maanden jongere Mathis Cherki van Olympique Lyon scoorde.