In het kort: Tiendalli stopt ermee, Ronaldo in UEFA-wachtkamer voor schorsing

In het kort: Tiendalli stopt ermee, Ronaldo in UEFA-wachtkamer voor schorsing

20-09-2018 17:14
16

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ronaldo in wachtkamer
Cristiano Ronaldo krijgt op 27 september te horen of hij wordt geschorst voor één of meer wedstrijden. De Portugees kreeg tijdens Valencia - Juventus, op aanraden van de zesde official, een rode kaart van scheidsrechter Felix Brych. Door de directe rode kaart is Ronaldo automatisch geschorst voor het groepsduel met Young Boys op 2 oktober. Als de UEFA besluit de sterspeler van Juventus voor een langere tijd te schorsen, dan mist hij mogelijk ook het tweeluik met zijn oud-werkgever Manchester United: deze wedstrijden staan gepland op 23 oktober en 7 november.

Nieuwe presentatoren UEFA Europa League bij RTL 7
Net als voorgaande jaren is de UEFA Europa League live te zien bij RTL 7. Dit keer met een vernieuwd team. Vanaf dit seizoen wordt het programma gepresenteerd door Bart Nolles en Simon Zijlemans. Nolles presenteerde deze zomer Tour du Jour en Zijlemans is al sinds 2014 verbonden aan Voetbal Inside en debuteerde in augustus als presentator tijdens de voorronden van de Europa League. Vaste analist is Jan Boskamp.

Tweevoudig international Tiendalli stopt ermee
Dwight Tiendalli is per direct gestopt met voetballen. De oud-speler van onder meer Feyenoord, FC Utrecht en FC Twente hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 32-jarige verdediger stond na zijn vertrek bij FC Twente in 2012 onder contract bij Swansea City en Middlesbrough. De laatste club van Tiendalli was derdeklasser Oxford United. In 2013 speelde Tiendalli onder Louis van Gaal twee interlands voor het Nederlands elftal: tegen China en Indonesië.