Peterson kritisch op Heracles-spits: 'Soms praat hij twee dagen niet tegen me'

Peterson kritisch op Heracles-spits: 'Soms praat hij twee dagen niet tegen me'

20-09-2018 17:02
20

Kristoffer Peterson is volgens TC/Tubantia kritisch op Adrián Dalmau, de nieuwe spits van Heracles Almelo. In tegenstelling tot de Zweed (Eredivisie-topscorer met zes goals) is de Spanjaard wat moeizamer op gang gekomen.

Dalmau was twee keer trefzeker dit seizoen, maar Peterson houdt zich tijdens wedstrijden niet in. "Dat doe ik omdat ik in hem geloof", vertelt hij aan Tubantia. "Je schreeuwt niet tegen iemand die niet lekker in zijn vel zit. Adrian heeft veel talent, en ik wil dat hij beter wordt."

"Soms schreeuw ik zo hard dat hij twee dagen niet tegen me praat. En toch zijn we vrienden. Ik hou van Adrians snelle manier van spelen: van één of twee balcontacten. Zo speel ik zelf ook graag. Ik ben niet een typische Zweedse harde werker. Al probeer ik het wel te verbeteren: ik wil het mixen: mooi voetballen en een Viking zijn."

Peterson is Heracles-trainer Frank Wormuth ook dankbaar. "Hij zegt wat ik moet doen en maakt het simpel en klein. Er zijn twee of drie dingen waar ik me van hem op moet richten in een wedstrijd. Als ik dat doe, komt de rest vanzelf."