Feyenoord-aanwinst moet geduld hebben: 'Hoor goede geluiden van de buitenwacht'

Feyenoord-aanwinst moet geduld hebben: 'Hoor goede geluiden van de buitenwacht'

20-09-2018 19:28
35

Yassin Ayoub had afgelopen zomer een duidelijke vertrekwens. De 24-jarige middenvelder voelde dat hij was uitgeleerd bij FC Utrecht en was blij dat Feyenoord zich meldde, vertelt hij aan Feyenoord TV.

"Ik merkte op de trainingen dat ik niet meer vol hoefde te gaan. Dan ben je eigenlijk al te laat, dan moet je al weg zijn", vertelt Ayoub. "Als je het gevoel krijgt dat je laks wordt, is het niet goed. Je kan jezelf dan niet goed genoeg meer motiveren om er toch uit te halen wat er in moet zitten. Vanaf dat moment wist ik, ik moet de stap gaan maken. Ik moet weer geprikkeld worden."

Een nieuwe uitdaging vond hij bij Feyenoord. "Ik wil nog heel veel leren van spelers als Robin van Persie", aldus Ayoub. "Ik ben heel leergierig, wilde weer naar jongens opkijken." Een basisplaats in De Kuip heeft hij nog niet. "Ik had wel gehoopt dat ik zou spelen zondag. Ik ben drie keer goed ingevallen, heb telkens mijn bijdrage kunnen leveren. Ik hoorde goede geluiden van de buitenwacht, dat ze me graag willen zien."

"Je kunt als speler alleen maar geduld hebben en hopen dat de trainer je de kans geeft. Dan moet je er staan", vervolgt Ayoub, voor wie het duel met FC Utrecht van zondag extra speciaal is. "Ik ken iedereen daar, het is gewoon een heel mooie wedstrijd. Ik hoop dat ik mag spelen."