Van Bommel geheimzinnig over basisdebuut PSV'er: Vertel ik eerst mijn spelers

Van Bommel geheimzinnig over basisdebuut PSV'er: "Vertel ik eerst mijn spelers"

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 14:18vr 21-09-2018 om 14:18

Mark van Bommel gaat het systeem van PSV niet omgooien voor de Eredivisie-topper tegen Ajax. Dat laat de trainer vrijdag weten op de persconferentie in Eindhoven.

PSV begint opnieuw in een 4-3-3-formatie aan het thuisduel met Ajax. "Waarom zou ik er tegen Barcelona aan vasthouden en tegen Ajax niet?", aldus Van Bommel. "Voor de wedstrijd tegen Barcelona heb ik gezegd dat er nuanceverschillen zijn. Dus binnen je systeem moet je tegen alle systemen kunnen spelen."

Van Bommel doceert: "Tegen de ene tegenstander kun je aanvallend spelen, tegen de andere tegenstander moet je oppassen. Maar we spelen wel hetzelfde, dus niet in één keer met twee spitsen of vijf verdedigers. Het duurt weken, maanden voordat je dit systeem onder de knie hebt. Als je elke wedstrijd in een ander systeem speelt, dan weten de spelers het ook niet meer."

Het is afwachten of Erick Gutiérrez zijn eerste basisplaats krijgt bij PSV. De Mexicaanse middenvelder kán starten, laat Van Bommel weten. "Of hij dat gaat doen, vertel ik eerst mijn spelers."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat wordt PSV - Ajax?

(21097 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws