In het kort: Aguero verlengt, City-back Mendy krijgt rijontzegging van een jaar

In het kort: Aguero verlengt, City-back Mendy krijgt rijontzegging van een jaar

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 16:58vr 21-09-2018 om 16:58

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Agüero langer bij Manchester City
Sergio Agüero heeft zijn contract bij Manchester City met één jaar verlengd. De spits kwam in 2011 voor veertig miljoen over van Atletico Madrid en heeft inmiddels 299 wedstrijden gespeeld voor City, waarin hij 204 keer scoorde en 60 assists gaf. "Mijn idee was om hier tien jaar te zijn", vertelt Agüero op de officiële website van Manchester City. "Ik ben hier al zeven jaar en het wordt tien wanneer het contract afloopt. Dit was de belangrijkste reden dat ik tekende. Ik ben heel gelukkig omdat ze me heel goed hebben behandeld, sinds de eerste dag dat ik hier ben."

Oscar Tabárez nóg vier jaar coach Uruguay
Oscar Tabárez blijft actief als bondscoach van Uruguay. De 71-jarige trainer staat al sinds 2006 aan het roer bij het nationale elftal. Hij blijft actief tot en met het WK van 2022 in Qatar. Tabárez zat al 185 interlands op de bank bij Uruguay en wist in 2010 zelf de halve finale van het WK te halen, waarin Uruguay werd uitgeschakeld door het Nederlands elftal (3-2). In 2014 strandde hij met zijn ploeg in de achtste finales en op het WK in Rusland werd in de kwartfinale met 0-2 verloren van de latere wereldkampioen Frankrijk.

Benjamin Mendy niet meer achter het stuur
Manchester City-back Benjamin Mendy heeft een rijontzegging van een jaar opgelegd gekregen. Ook moet hij een boete betalen van maar liefst 3000 euro. De Fransman werd dit jaar al vier keer betrapt op een overtreding van de maximumsnelheid met zijn Mercedes: op 8 februari, 9 februari en maar liefst twee keer op 21 februari. Mendy was zelf niet aanwezig bij de uitspraak.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws