Ten Hag: 'Mijn assistenten zijn continu in verbinding met de ogen boven'

Ten Hag: 'Mijn assistenten zijn continu in verbinding met de ogen boven'

21-09-2018 21:16
37

Erik ten Hag benadrukt dat de samenwerking tussen hem en zijn technische staf uitstekend is. De Ajax-trainer is blij hoe er momenteel wordt gecommuniceerd met zijn assistenten en de andere mensen binnen de staf.

"In de ontwikkeling van het topvoetbal heb je gewoon meerdere ogen nodig", vertelt Ten Hag bij Inside Ajax. "We hebben mensen op de bank met ogen, maar we hebben ook mensen boven zitten. Er gaat een heel traject aan vooraf, hoe je zo'n wedstrijd en een ploeg voorbereidt. Het begint aan het begin van het seizoen al met de samenstelling van de selectie."

"In deze wereld heb je een staf nodig met allerlei kennis en kunde die jou als coach ondersteunen. Jij (de trainer Ten Hag, red.) moet uiteindelijk de juiste beslissingen nemen, maar we hebben ook ontzettend veel vakmensen. Als ze dan goed met elkaar omgaan, zoals bij ons... De spelers geven ons ook plezier, omdat ze het op een heel goede manier uitvoeren. Ze geven het plezier ook terug. Dan is het wel genieten, ja." 

Ten Hag gaat dieper in op 'de mensen die boven zitten'. Hij lijkt andere mensen van zijn staf te bedoelen. "Ze kijken van bovenaf naar het plan dat we getrokken hebben. Of het ook uitkomt en waar er eventueel kansen of bedreigingen liggen. Waar kunnen we de tegenstander pijn doen? Soms word je op details gewezen. Die kunnen echt bepalend zijn in een wedstrijd."

"We hebben contact met boven. Natuurlijk in de rust, maar daarvoor ook. Dat gaat via mijn assistenten, die continu in verbinding zijn met de ogen boven. Dan wordt er informatie uitgewisseld. Dat leidt tot een wedstrijdplan, hoe we dat doorzetten of juist aanpassen."

Lees ook: Driessen ziet interne problemen bij Ajax: 'Ten Hag communiceert nauwelijks'