Heracles geeft kwakkelend De Graafschap opnieuw een flink pak slaag

Heracles geeft kwakkelend De Graafschap opnieuw een flink pak slaag

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 21:54vr 21-09-2018 om 21:54

De Graafschap heeft na de 1-2 nederlaag tegen VVV-Venlo opnieuw een flinke klap gekregen. In Almelo was Heracles Almelo met duidelijke cijfers te sterk: 4-0.

De Graafschap begon uitstekend in Almelo, waardoor waarschijnlijk weinig mensen rekening hielden met een afstraffing. Nadat de Superboeren in de openingsfase hun ei hadden gelegd en regelmatig gevaarlijk waren, nam Heracles de wedstrijd over. De onvermijdelijke 1-0 viel na 27 minuten nadat Javier Vet een ongelukkig eigen doelpunt maakte. Het leek wachten op de 2-0, maar die viel niet. De Graafschap kon na de openingsgoal geen vuist meer maken.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet: Heracles viel aan, De Graafschap probeerde tegen te houden. De beslissende 2-0 viel ruim tien minuten na rust. Eredivisie-topscorer Kristoffer Peterson was opnieuw trefzeker en schoot zijn zevende treffer van het seizoen binnen. 

Een slotoffensief van De Graafschap zat er niet in. Adrián Dalmau leek er een half uur tijd 3-0 van te maken, maar zijn treffer werd op advies van de VAR afgekeurd. De derde van Heracles zou even later alsnog vallen. Het lag achterin volledig open bij De Graafschap en daar kon invaller Brandley Kuwas van profiteren. De aanvaller schoot de 3-0 binnen, al zag doelman Hidde Jurjus er niet goed uit. 

Nadat Fabian Serrarens rood kreeg vanwege een harde overtreding op Lerin Duarte, maakte Heracles er via Vincent Vermeij ook nog 4-0 van. De spits scoorde uit een vrije trap van Mohammed Osman. De Graafschap blijft onderin de Eredivisie bungelen en kan dit weekend gepasseerd worden door PEC Zwolle, NAC Breda en FC Groningen.

Poll

Gaat De Graafschap zich handhaven?

(642 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws