Go Ahead koploper Keuken Kampioen Divisie, duur puntenverlies titelkandidaten

21-09-2018 22:08
41

SC Cambuur en Sparta hebben in de strijd om de landstitel duur puntenverlies geleden. Een andere titelkandidaat, NEC, pakte wél de volle buit.

Go Ahead Eagles - Jong Ajax 2-1
Go Ahead Eagles is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De kampioen van vorig jaar Jong Ajax verloor op de Adelaarshorst met 2-1. Go Ahead moest diep gaan om opnieuw drie punten aan een wedstrijd over te houden, maar toch lukte het. Na de 1-0 van Richard van der Venne maakte Dani de Wit namens Jong Ajax gelijk.

De wedstrijd, die vanwege het noodweer enkele minuten werd gestaakt, kwam pas echt los in de tweede helft. Zowel Go Ahead als Jong Ajax tastte af. Het was echter de ploeg van John Stegeman die de leiding nam. Spits Thomas Verheydt maakte een half uur voor tijd de 2-1 van. Jong Ajax voerde enkele wissels door, maar die brachten niet het gewenste resultaat op. Go Ahead zocht nog naar de 3-1, maar die viel niet.

Jong Utrecht - Cambuur 0-0
Koploper SC Cambuur is tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aangelopen. De ploeg van trainer René Hake was in de eerste wedstrijden foutloos, maar liet op bezoek bij Jong FC Utrecht twee dure punten liggen: 0-0. Cambuur had het grootste gedeelte van de wedstrijd een overwicht, maar de beloftenploeg van Utrecht hield de boel achterin goed dicht. In de slotfase kreeg Cambuur nog wat mogelijkheden, maar die werden niet verzilverd.

Door het puntenverlies is Cambuur koploper-af en mag Go Ahead Eagles zich de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen.

TOP Oss - Sparta 0-0
Ook Sparta heeft in de strijd om het kampioenschap dure punten verspeeld. De Kasteelclub lieten voor de tweede keer dit seizoen punten liggen: TOP Oss bleek een taaie tegenstander voor de ploeg van Henk Fraser. Het hoogtepunt van de wedstrijd gebeurde voor het eerste fluitsignaal, toen de slachtoffers van het spoordrama op prachtige wijze werden herdacht. Na een minuut stilte werd er gevoetbald in het Frans Heesen Stadion.

De wedstrijd kende niet veel hoogtepunten. Bryan Smeets werd een aantal keren gevaarlijk, maar scoren deed hij niet. Bij Sparta was Mohamed Rayhi dicht bij een goal, net als Royston Drenthe. Het hielp de Kasteelclub allemaal niet.

Helmond Sport - NEC 2-3
Makkelijk ging het voor NEC niet op bezoek bij Helmond Sport. De ploeg van Jack de Gier kwam vroeg op 0-1 door een fantastische omhaal van Anass Achahbar en na een half uur werd het zelfs 0-2 door Brahim Darri. Furhgill Zeldenrust bracht de spanning nog voor de rust terug in de wedstrijd met de 1-2.

In de tweede helft leek het mis te gaan voor NEC, dat een 0-2 achterstand weggaf. Zeldenrust, de maker van de 1-1, tekende deze keer voor de 2-2. NEC zette alles op de aanval en wilde niet opnieuw tegen puntenverlies aanlopen. Dat gebeurde niet. Achahbar toonde opnieuw zijn klasse en tekende in de slotfase voor de 2-3. NEC staat op veertien punten en komt gelijk met Cambuur.

Telstar - FC Twente 1-3
Twente heeft de vierde overwinning van dit seizoen te pakken. In Velsen-Zuid werd Telstar met 1-3 opzij gezet. Telstar kwam vroeg op voorsprong tegen Twente door een goal van Shaquill Sno, na een fout van doelman Joël Drommel. Enkele minuten later maakte Tom Boere echter alweer gelijk. Het duurde lang voor de Tukkers de leiding namen tegen Telstar. Pas na de rust maakte Jari Oosterwijk er 1-2 van.

Zomeraanwinst Rafik Zekhnini besliste het duel vlak voor tijd met de 1-3. Twente staat nu op de vierde plek.