'Huntelaar en De Ligt grote vraagtekens, vrij spel in de lucht lonkt voor PSV'

'Huntelaar en De Ligt grote vraagtekens, vrij spel in de lucht lonkt voor PSV'

22-09-2018 06:46
125

Matthijs de Ligt en Klaas-Jan Huntelaar dreigen de topper tegen PSV niet te halen. De twee Ajacieden kampen met een blessure en Ajax gaat volgens De Telegraaf alles in het werk stellen om ze alsnog speelklaar te krijgen.

Trainer Erik ten Hag liet vrijdag al weten dat hij rekening hield met een mogelijke absentie van De Ligt en Huntelaar, terwijl ook achter de naam van David Neres een vraagteken staat. De 48-jarige Tukker is naar eigen zeggen 'geen man van zorgen', maar volgens De Telegraaf zijn deze uitlatingen bedoeld om 'de schijn op te houden' en 'PSV niet nog wijzer te maken'. Zonder de lengte van De Ligt en Huntelaar lijkt PSV vrij spel in de lucht te hebben tijdens spelhervattingen. De relatief kleine Ajacieden staan voor de schone taak om lange, kopsterke spelers als Luuk de Jong, Daniel Schwaab, Nick Viergever, Pablo Rosario en Denzel Dumfries af te stoppen.

Opmerkelijk genoeg staat het Ajax-duo, dat zaterdag zijn laatste fysieke test ondergaat, wél in de vermoedelijke opstelling van het Algemeen Dagblad. Frenkie de Jong zal volgens het AD weer naar het middenveld verhuizen en Carel Eiting wordt naar de bank verwezen. PSV-trainer Mark van Bommel lijkt te kiezen voor de elf spelers die met 0-7 van ADO Den Haag wonnen en met 4-0 van FC Barcelona verloren. Topaankoop Erick Gutiérrez zal naar verwachting opnieuw als reserve beginnen.

De nummers één en twee van de Eredivisie beginnen zondagmiddag om 16.45 uur aan de kraker.

De vermoedelijke opstellingen volgens het AD:
PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino; Rosario, Pereiro, Hendrix; Lozano, Luuk de Jong, Bergwijn.

Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, Neres, Frenkie de Jong; Ziyech, Huntelaar, Tadic.