Meijers baalt van 'kutkeeper'- en 'kutkrant'-beelden: Altijd abonnee gebleven

Meijers baalt van 'kutkeeper'- en 'kutkrant'-beelden: "Altijd abonnee gebleven"

Gepubliceerd: zaterdag 22 september 2018 om 07:40za 22-09-2018 om 07:40

Voormalig Achilles '29-trainer Eric Meijers wacht vol spanning de première van de documentaire Voetbal is Oorlog af, waarin de Groesbeekse club werd gevolgd. De teaser van de film veroverde het internet, mede door enkele woede-uitbarstingen van Meijers.

De 55-jarige Nijmegenaar noemde doelman Robbert te Loeke herhaaldelijk een 'kutkeeper'. Nadat Achilles in 2017 uit de toenmalige Jupiler League degradeerde, schold Meijers een verslaggever van 'kutkrant' De Gelderlander de huid vol. "Toen de trailer uitkwam, begreep ik direct heel goed dat ik mijn verlies moet pakken", reageert hij tegenover De Gelderlander. Meijers benadrukt dat hij een ander persoon is dan de beelden in de teaser laten zien. "Natuurlijk baal ik. Dit had ik niet zo moeten doen. Je ziet een trainer die vol emotie en adrenaline zit, die een stuk van zijn levenswerk verliest."

"De makers van de film wilden met de trailer scoren. Dat is honderd procent gelukt", vervolgt de momenteel clubloze trainer, die al contact heeft gehad met één van hen. "Hij zegt dat ik er van iedereen het beste vanaf kom. Daar hoop ik dan maar op." Achilles gaf in 2017 toestemming voor de documentaire, toen de voormalige amateurclub vijftiende was geworden in de Eerste Divisie. "Ik was anderhalf jaar, vijf dagen in de week, omringd door camera's en microfoons. Daar sta je dan niet altijd meer bij stil. Iedereen die voetbalt, weet dat dit soort taal in de kleedkamer wordt gebruikt, maar normaal ziet de buitenwereld daar niets van."

Abonnee van 'kutkrant'
Na het verschijnen van de trailer heeft Meijers persoonlijk en via Twitter zijn excuses aangeboden aan Te Loeke. Ook tegenover De Gelderlander koestert hij geen rancune. "Ik ben altijd abonnee gebleven", lacht hij. "Maar ik vind en vond dat bij de verslaggever echt altijd het glas halfleeg was." De documentaire gaat op vrijdag 28 september in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Op dinsdag is Meijers te gast bij de talkshow Pauw.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws