'Als de club denkt dat ze beter af zijn zonder mij, sta ik er heel simpel in'

'Als de club denkt dat ze beter af zijn zonder mij, sta ik er heel simpel in'

Gepubliceerd: zaterdag 22 september 2018 om 10:25za 22-09-2018 om 10:25

Danny Buijs is niet bang voor ontslag bij FC Groningen. De nieuwbakken proftrainer staat na vijf wedstrijden onderaan met zijn club in de Eredivisie, maar wanhoopt niet.

"Ik maak me totaal geen zorgen over mijn eigen positie", vertelt Buijs aan RTV Noord. "Op het moment dat de club denkt dat ze beter af zijn zonder mij dan sta ik er heel simpel in. Bij de club heb ik namelijk te veel goede gevoelens en dan zal ik gewoon gaan meedenken."

Buijs weet hoe het werkt. Bij slechte prestaties is vaak de trainer als eerste de pineut. "Als er namelijk geen vertrouwen meer is dan houdt het op, maar dat gevoel heb ik totaal niet. Niet richting mezelf, maar ook niet richting de groep."

Hij benadrukt dat de chemie tussen hem en zijn spelers goed is. "De samenwerking tussen mij en de groep verloopt uitstekend voor mijn gevoel. Als daar nou strubbelingen zouden zijn dan kan je over dingen nadenken, maar dat is totaal niet het geval."

Buijs kwam afgelopen seizoen over van Kozakken Boys, met wie hij op de laatste speeldag van de Tweede Divisie het kampioenschap misliep. Buijs maakte in zijn periode bij de amateurs wel veel indruk met zijn manier van spelen.

Poll

Is Buijs de juiste man voor Groningen?

(928 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws